הרבה מהפונות והפונים לייעוץ נטורופתי עושים זאת כשכלו כבר כל הקיצים בהתמודדות עם תופעה או מחלה כרונית, והם אובדי עצות. כך גם התחושה של הסובלים ובמיוחד הסובלות מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן. הרפואה המודרנית מפנה אותנו לשלל טיפולים אשר ברובם הם סימפטומטיים וכוללים אנטיביוטיקה, דבר אשר הוא אפקטיבי אבל באותה מידה מחסל את הפלורה הבריאה בגופנו ויוצר תופעות לוואי לא נעימות. מעבר להיותה תרופה די אגרסיבית, אנטיביוטיקה אמנם מחסלת את הדלקת אבל לא מונעת חזרה שלה, וכך אנו יכולים למצוא עצמנו במעגל בלתי פוסק של כדורים וטרטורים עם סמעט מאוד הפוגה בסבל. ניתן להשתמש בדרכים טבעיות נוספות בכדי למנוע את חזרתה של הדלקת וכאן תרופות הסבתא נכנסות לתמונה.
לסובלים מדלקת בשתן תרופות סבתא רבות יכולות דווקא להיות מאוד אפקטיביות, ושווה לנסותן כתחליף או במקביל לטיפול אנטיביוטי. התרופות העממיות לדלקת בדרכי השתן תרופות סבתא כפי שהן מכונות, מתחלקות לשתי קטגוריות מרכזיות: ריפוי והקלה, ומניעה.
בתחום הריפוי וההקלה אנו רוצים לאמץ מזונות אשר בעלי תכונות אנטיביוטיות טבעיות אשר מסייעים לפלורה הטובה והטבעית שלנו להילחם בחיידקי הדלקת, כגון שום ושמן אורגנו פראי. גם צריכה מוגברת של ויטמין סי ממקורות בריאים ואורגניים תעזור למלחמה בדלת היות ושיירי הויטמין סי אשר אינם נספגים בגוף מופרשים דרך הזיעה והשתן ויוצרים סביבה חומצית בלתי נעימה לחיידקים.
הויטמין סי הנזכר לעיל חשוב גם עבור מניעה של דלקת בדרכי השתן נשום שהוא תומך במערכת החיסונית שלנו. מזונות נוספים שניתן להיעזר בהם הם מיץ חמוציות (עדיף טבעי יותר ופחות ממותק ככל האפשר) המונע מהחיידקים 'להידבק' לצינורית השתן וחומץ תפוחים מהול במים, אשר יכול לשמש כתוסף לשתייה או כשטיפה חיצונית להקלה על תחושת הצריבה שיוצרת הדלקת.
בכל מקרה מומלץ לשלב תרופות סבתא כחלק מתפריט נטורופתי מותאם אישית ולשלב כל טיפול אנטיביוטי עם עזרה פרוביוטית ממקורות טבעיים.
צרו איתי קשר להתאמת הטיפול הטבעי הנכון לדלקת השתן שלכם.