top of page

 

חיים עם תת פעילות בלוטת התריס: מה שאתה צריך לדעת

היפותירואידיזם הוא מצב המתרחש כאשר בלוטת התריס אינה מייצרת מספיק הורמוני בלוטת התריס. זה יכול להוביל למספר בעיות בריאותיות. התסמינים השכיחים ביותר הם עלייה במשקל, עייפות, דיכאון, נשירת שיער ועור יבש.

להלן כמה מהגורמים האפשריים להיפותירואידיזם:

-מחלות אוטואימוניות כמו מחלת השימוטו או מחלת גרייבס

-ניתוח בלוטת התריס

-טיפול בקרינה לסרטן

-טיפול כימותרפי בסרטן

-סוכרת

היפותירואידיזם הוא מצב של בלוטת התריס המשפיע על האופן שבו היא מייצרת הורמון בלוטת התריס. תת פעילות בלוטת התריס יכולה להיגרם מהפרעה אוטואימונית, תופעות לוואי תרופתיות, טיפול בקרינה או הסרה כירורגית של בלוטת התריס כולה או חלק ממנה.

מאמר זה יבדוק מהי תת פעילות של בלוטת התריס וכיצד לטפל בה. זה גם ידון ביתרונות של תת פעילות בלוטת התריס והדרכים השונות שאנשים חיים איתה.

הקדמה: מהי היפותירואידיזם?

היפותירואידיזם הוא מצב שבו בלוטת התריס אינה מייצרת מספיק הורמונים חשובים מסוימים.

בלוטת התריס נמצאת בצוואר, ממש מתחת לתפוח אדם שלך. הוא מייצר הורמונים שעוזרים לשלוט כיצד הגוף משתמש באנרגיה וכיצד הוא משתמש בחומרים אחרים כמו חלבון, שומן ופחמימות. זה גם עוזר לווסת דברים חשובים אחרים כמו קצב הלב וחוזק השרירים.

היפותירואידיזם הוא מצב שבו בלוטת התריס אינה מייצרת מספיק הורמונים. כתוצאה מכך נוצרים מספר תסמינים, המשתנים מאדם לאדם. התסמינים נובעים בעיקר מהעובדה שבלוטת התריס נחוצה לתהליכים רבים בגוף האדם.

בלוטת התריס מייצרת שני הורמונים: תירוקסין וטריודוטירונין. הורמונים אלו מווסתים בין היתר כמה מהר הגוף שלך משתמש באנרגיה ומייצר חלבונים. אם יש לך תת פעילות בלוטת התריס, אתה עלול לחוות עלייה או ירידה במשקל, עייפות, אי סבילות לקור, עצירות, עור יבש ונשירת שיער.

3 תוספי מזון המחזקים את בלוטת התריס ועוזרים בהיפו-תירודיאן

בלוטת התריס היא בלוטה קטנה בצורת פרפר המייצרת הורמונים המסייעים בוויסות חילוף החומרים. היפותירואידיזם הוא מצב שבו בלוטת התריס אינה מייצרת מספיק הורמונים אלו, מה שמוביל לתסמינים כמו עייפות, עלייה במשקל ודיכאון. ישנן סיבות רבות להיפותירואידיזם כולל מחלות אוטואימוניות וחשיפה לקרינה.

1) ויטמין D: ויטמין D עוזר לווסת את המערכת החיסונית ויכול לעזור להקל על כמה תסמינים של תת פעילות בלוטת התריס. זה גם עוזר לשפר את מצב הרוח והתפקוד הקוגניטיבי.

2) סלניום: סלניום הוא מינרל המסייע בייצור הורמוני בלוטת התריס; זה גם מגן מפני מתח חמצוני הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים.

3) יוד: יוד הוא מינרל חיוני לייצור הורמוני בלוטת התריס בגוף; זה נמצא במזונות כמו פירות ים

היפותירואידיזם הוא מצב שבו בלוטת התריס אינה מייצרת מספיק הורמונים כדי לווסת את חילוף החומרים בגוף. התסמינים של תת פעילות בלוטת התריס כוללים עלייה במשקל, עייפות, עור יבש ועצירות.

שלושת התוספים הבאים יכולים לעזור עם תת פעילות בלוטת התריס:

1. ניאצין (ויטמין B3): מחקר מצא כי נטילת ניאצין במשך שנה הפחיתה את הסיכון לפתח תת פעילות בלוטת התריס ב-50%.

2. סלניום: מינרל זה חשוב לתפקוד תקין של בלוטת התריס והוא עשוי להועיל גם בטיפול בסוגים מסוימים של תת פעילות בלוטת התריס.

3. אבץ: מחסור באבץ עלול להוביל להיפותירואידיזם וגם להחמיר את הסימפטומים שלו.

10 מזונות שנלחמים נגד דמנציה ומחלת אלצהיימר

היפותירואידיזם הוא מצב הגורם לבלוטת התריס לייצר כמות לא מספקת של הורמונים. זה יכול להוביל לבעיות בריאותיות רבות ושונות, כולל דמנציה ומחלת אלצהיימר.

דמנציה היא מונח רחב לקבוצת תסמינים הנגרמים מנזק מוחי. מחלת אלצהיימר היא הסוג השכיח ביותר של דמנציה והיא גורמת לבעיות בזיכרון, בחשיבה ובהתנהגות.

מחלת אלצהיימר היא הסוג השכיח ביותר של דמנציה והיא גורמת לבעיות בזיכרון, בחשיבה ובהתנהגות. תסמיני דמנציה עשויים לכלול קושי לזכור אירועים אחרונים או מידע חדש, בלבול לגבי זמן או מקום, קושי בהבנת דימויים ויזואליים ויחסים מרחביים (כגון לדעת היכן חדר אחד מסתיים ומתחיל חדר אחר), קשיי שפה (כגון חוסר יכולת למצוא את המתאים מילים

היפותירואידיזם הוא מצב שבו בלוטת התריס אינה מייצרת מספיק הורמונים כדי לווסת את חילוף החומרים. זה שכיח יותר אצל נשים מאשר גברים ולעיתים קרובות לא מזוהה במשך שנים.

אנשים עם תת פעילות בלוטת התריס נמצאים בסיכון מוגבר לפתח דמנציה ומחלת אלצהיימר. הסיבה לכך היא תת פעילות בלוטת התריס מפחיתה את הייצור של הורמוני בלוטת התריס, הנחוצים לתפקוד תקין של המוח. 10 המזונות המפורטים להלן עשירים בחומרים מזינים חיוניים שיכולים לעזור להילחם בדמנציה ובמחלת אלצהיימר על ידי כך שהם מספקים לגוף את מה שהוא צריך כדי לתפקד כראוי.

1) תרד

2) אגוזי מלך

3) סרדינים

4) זרעי צ'יה

5) אבוקדו

6) ביצים

7) שיבולת שועל

8) ברוקולי

bottom of page